Naar overzicht

Beste goede doel van Nederland in de categorie gezondheidszorg

Na een zeer eervolle derde plek in 2011 (beluister geluidsfragment hieronder) is de landelijk werkende Stichting Kies voor Leven uit Mill in november 2012 benoemd tot het béste goede doel van Nederland in de categorie Gezondheidszorg. Oprichter/voorzitter Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven is super trots met de éérste plek in de Goede Doelen Top 5 van Dagblad Trouw. “Het is een gigantische erkenning voor ons belangeloze werk”. “Wij scoorden optimaal op het gebied van transparantie en organisatie”, aldus een dol enthousiaste Toon Hermsen, die met zijn geesteskindje een aandeel wil leveren aan een hartveiligere wereld.

Op 53 jarige leeftijd werd Toon Hermsen getroffen door een hartstilstand. Gelukkig kwam voor hem, dankzij het snelle ingrijpen van zijn vrouw, de hulp op tijd. Omdat lang niet alle mensen dat geluk hadden, ontstond in 2003 zijn persoonlijke missie. Het promoten van de AED. En hij had succes, want de AED is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Voor de derde keer heeft Trouw in samenspraak met Kennisbank Filantropie en het Erasmus Centrum de Trouw Top 5 vastgesteld. Ten opzichte van vorig jaar werd de controle op de ingevoerde gegevens aangescherpt. Bij elk criterium is een controle vraag toegevoegd en bij sommige criteria (bijvoorbeeld het hebben van een beleidsplan en recent jaarverslag) werd zo nodig bewijsvoering gevraagd. Daarna werden alle gegevens geanalyseerd. Op de gegevens van de beste 70 goede doelen werden crosschecks uitgevoerd. Trouw deed nog enkele steekproeven. Van goede doelen die op een gelijke positie in de ranglijst eindigden, bekeek OnlineResults uit Amersfoort de websites op 1. betrouwbaarheid, 2. vindbaarheid, 3. gebruikersvriendelijkheid, 4. leesbaarheid, 5. toegankelijkheid, 6. interactiviteit en 7. social media. De beoordeling van dit bureau bepaalde de uiteindelijke rangschikking. Deze eervolle uitverkiezing van Trouw is een enorme erkenning voor het ideële werk en een geweldige opsteker bij het uitdragen van het levenswerk van Stichting Kies voor Leven.

Stichting Kies voor Leven is een algemeen nut beogende instelling (ANBI), die zónder winstoogmerk werkt. Zij houden zich al sinds 2002/2003 op puur belangeloze wijze bezig met het op landelijk niveau enthousiasmeren van mensen om in hun eigen regio zes minuten plekken te creëren zodat bij een hartstilstand 112 direct gebeld wordt, iemand direct start met reanimeren en het hart binnen 6 minuten een eerste schok met een AED krijgt. Daarnaast willen zij de Nederlandse bevolking opmerkzaam maken op het grote belang van Reanimatie- en AED opleidingen. Zij doen dit door hun missie op alle mogelijke manieren onder de aandacht van de doelgroep(en) te brengen.

Hoewel de missie van Stichting Kies voor Leven op 26 februari 2013 is overgedragen aan de Hartstichting, zijn wij continue doorgegaan met het uitdragen van ons ideële levenswerk. Op aandringen van diverse mensen uit de wereld van de Nederlandse gezondheidszorg en AED‘s, is Stichting Kies voor Leven op maandag 26 februari 2018 weer nieuw leven ingeblazen.

Hier is een artikel te lezen op Omroep Brabant

Gerelateerde berichten